Selamlar değerli forum üyeleri ve otomobil tutkunları,
Geçtiğimiz günlerde yeni bir araç sahibi oldum ancak bildiğiniz üzere ikinci el araç almanın yazısız kuralı; "aldığın gün bakıma sokmaktır." Aracımı aldığımda yağ değişim vakti yaklaşmıştı, ben de hazır elim değmişken sadece yağ ile kalmayıp kapsamlı bir genel bakım operasyonu başlatmaya karar verdim.
Cumartesi günü inşallah kolları sıvıyoruz. Yapılacaklar listemiz oldukça kabarık:
Bu tercihi yapmamdaki ana nedenler:
Geçtiğimiz günlerde yeni bir araç sahibi oldum ancak bildiğiniz üzere ikinci el araç almanın yazısız kuralı; "aldığın gün bakıma sokmaktır." Aracımı aldığımda yağ değişim vakti yaklaşmıştı, ben de hazır elim değmişken sadece yağ ile kalmayıp kapsamlı bir genel bakım operasyonu başlatmaya karar verdim.
Cumartesi günü inşallah kolları sıvıyoruz. Yapılacaklar listemiz oldukça kabarık:
- Triger Kayışı ve Seti Değişimi: (Zamanı geldiği için riske atmak istemedim).
- Buji Değişimi: Ateşleme performansı için kritik.
- Filtre Grubu: Yağ, hava ve polen filtreleri.
- Sıvı Bakımları: Fren hidroliği ve antifriz kontrolü.
Neden Liqui Moly 5W-30 Tercih Ettim?
Bakım listesinin en önemli kalemi olan motor yağı konusunda uzun araştırmalar yaptım. Aracım yazılımlı (remap) olduğu için standart yağların performans kaybı yaşatabileceğini veya motoru yeterince koruyamayacağını biliyordum. Birçok spor araç kullanıcısı ve modifiye dünyasındaki arkadaşımın ortak tavsiyesi üzerine Liqui Moly 5W-30 markasında karar kıldım.Bu tercihi yapmamdaki ana nedenler:
- Üstün Koruma: Yazılımlı araçlarda artan motor ısısına karşı viskozitesini çok iyi koruyor.
- Motor Sessizliği: Kullanıcı yorumlarında motorun daha sarsıntısız ve sessiz çalıştığı sıkça vurgulanıyor.
- Alman Teknolojisi: İçeriğindeki özel katıklar sayesinde kurumlanmayı minimuma indiriyor.
Sizin Tercihiniz Hangi Marka?
Bakım öncesi sizlerin de fikirlerini merak ediyorum.- Siz aracınızda hangi marka ve numara yağı tercih ediyorsunuz?
- Liqui Moly deneyimi olanlar varsa uzun vadeli sonuçlarından memnun mu?
- "Şu markayı da mutlaka denemelisin" dediğiniz bir öneriniz var mı?