Fiat Bravo Ses Sistemi İçin Pioneer SPH-PF97BT Mantıklı mı?

BravocluB

Yönetici
Yönetici
Selamlar değerli forum üyeleri ve ses sistemi meraklısı dostlar,

2010 model Fiat Bravo aracımda şu an aktif olarak Clarion GL 500 model multimedya cihazını kullanmaktayım. Aracımda kapsamlı bir oto ses sistemi (SQ/SPL) kurduğum için mevcut Clarion ünite, sistemin ihtiyaçlarını karşılama noktasında artık yetersiz kalmaya başladı. Bu eksikliği gidermek adına, ses kalitesi denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Pioneer’a geçiş yapmayı planlıyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucunda, hem aracımın konsol yapısına uygunluğu hem de sunduğu özelliklerle Pioneer SPH-PF97BT modeli üzerinde yoğunlaştım. Pioneer’ın eski seri profesyonel ana ünitelerini (DEH-P serisi gibi) yıllarca kullanmış biri olarak markanın imzasını taşıyan o karakteristik ses çıkış gücüne ve netliğine aşinayım. Ancak multimedya cihazları (double din) söz konusu olduğunda, ses kalitesinin o eski "efsane" cihazlarla aynı seviyede olup olmadığı konusunda kararsızım.

Merak Ettiğim ve Sizlere Danışmak İstediğim Noktalar:​

• Ses Çıkış Kalitesi: Pioneer SPH-PF97BT kullanan dostlar, cihazın ekolayzır ayarları, sahneleme (time alignment) ve amfi çıkış voltajı performansından memnun mu?
  • Fiyat/Performans Dengesi: Günümüz piyasa şartlarında bu cihazın fiyatı oldukça makul görünüyor. Sizce bu rakamı sonuna kadar hak eden bir ünite mi?
  • Alternatifler: SPH-PF97BT yerine, benzer fiyat bandında ses kalitesiyle (özellikle DSP özellikleri bakımından) öne çıkan daha başarılı bir model var mı? (Kenwood, Alpine vb.)
  • Arayüz ve Kullanılabilirlik: Dokunmatik hassasiyeti ve Apple CarPlay / Android Auto gibi bağlantı özellikleri akıcı çalışıyor mu?
Yıllardır Pioneer’ın pro serilerini kullanmış biri olarak, bu yeni nesil multimedya cihazının beni ses konusunda hayal kırıklığına uğratmasından çekiniyorum. Cihazı bizzat tecrübe eden veya teknik detaylarına hakim olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden değerli vaktini ayırıp cevap veren herkese teşekkürler, iyi forumlar dilerim!

Geri